Stichting Korenbloemtoernooi

Schermen in de Gelderse Vallei

Nederrijntoernooi U12

De Stichting Korenbloemtoernooi, Schermvereniging La Prime en de WSSV Schermutselaers nodigen u met plezier uit voor het Nederrijntoernooi 2023/2024

Datum: Zondag 25 februari 2024
Tijd: inschrijving 12:30u – 13:00u, start toernooi 13:15u, laatste rondes rond 17:00u, aansluitend uitreiking
Lokatie: Sportcentrum De Bongerd, Bornsesteeg 2, 6708 PE Wageningen (maps), sportzaal 1 (schermzaal)
Doelgroep: Floret U12 en U10 (geboortejaar 2012 en jonger), jongens en meisjes gemengd

Opzet: dit is een ‘instaptoernooi’ gericht op de jeugd van schermvereniging La Prime. De doelstelling is gericht op omgang met materiaal, met scheidsrechters en om iedereen veel te laten schermen op eigen niveau.
De formule is als volgt: voorronde (4 punten) met aansluitend eliminatie (10 punten). Alle partijen worden, voor zover de tijd toelaat, uitgeschermd. Er wordt ook om de derde plaats geschermd!
Prijzen worden uitgereikt op basis van de eindpositie in de uitslag (jongens en meisjes gescheiden). Voor U10 worden extra prijzen uitgereikt op basis van de opgeschoonde einduitslag (jongens en meisjes gescheiden).

Bij voldoende deelname worden eliminatie en/of voorronde voor jongens en meisjes gescheiden. Bij minimaal 6 deelnemers in de kleinste groep qua omvang wordt een eigen eliminatie voor alleen die groep geschermd. Bij minimaal 12 deelnemers in die groep wordt ook de voorronde apart verschermd.

Inschrijven: via Nahouw of via een e-mail aan info@stichtingkorenbloem.org, met vermelding van voornaam, achternaam, club, geboortejaar en geslacht. Sluiting inschrijving op zondag 18 februari 23:59u.
Kosten: € 10,-, te voldoen per pin of contant bij aanmelding op de wedstrijddag

Materiaal: vest 350N, broek 350N, masker 350N, ondervest 800N, electrisch vest, masker met geleidende keellap. Miniwapen (maat 0) met mini-kom (max 10cm), conform de specificaties voor ‘mini-wapens’. Een en ander conform richtlijnen voor wedstrijdsport volgens de KNAS.
Scheidsrechters: worden uitgenodigd door de organisatie. Scheidsrechters ontvangen € 10,- dagvergoeding, maar geen reiskostenvergoeding. Spontane aanmeldingen worden uiteraard verwelkomd.

Horeca: er is een kantine aanwezig, maar die is mogelijk niet geopend, afhankelijk van andere evenementen op het sportcentrum die dag.
Parkeren: het sportcentrum is voorzien van een ruime parkeerplaats
Contact: Michiel Uitdehaag (06-49331243, info@stichtingkorenbloem.org)